Vores hold

 

Tilmelding kun efter aftale med træneren eller formanden

 

Hyggehold:

 

For alle hundeførere, der vil hygge sig med at træne hund sammen med andre hundeførere.

Hvalpe- og begynderhold:

Hold for hvalpe og unghunde. Her trænes bl.a. kontaktøvelser, lineføring, stå, sid, dæk og spring - samt at komme på kommando. Der bliver også afholdt enkelte teoritimer og gå-ture i byen.


Unghunde:

 

Til førere med unghunde som gerne vil træne videre efter hvalpehold. Der tages udgangspunkt i den enkelte hunds alder og niveau, da hundene i denne periode godt kan være en lille udfordring pga. “teenage”alder. Vi arbejder yderligere med socialicering af hunden - her menes ikke at hundene må lege sammen - men at de skal kunne finde ud af at arbejde tæt på andre hunde. Der trænes lydighedstræning, hvor vi tager udgangspunkt i DcHs program. Vi arbejder med at afkode hundens signaler, dens behov og adfærd. Vi skal selvfølgelig have det sjovt - både hund og fører. Vi holder en pause midt i træningstimen, for at få lidt socialt og vi diskuterer træningen, eventuelle udfordringer og succesoplevelser.  


C-hold:

For letøvede/øvede hunde/hundeførere.

C-B-hold: 

Et hold hvor vi fordyber os og laver hunden færdig i de enkelte øvelser. Vi tager udgangspunkt i det niveau, som hund og hundefører er på. Mange øvelser og hjemmearbejde hører med til dette hold samt mål og krav til hund og hundefører herunder at deltage i konkurrencer, når de er klar.

C-konkurrencehold:

Er for letøvede og øvede hunde. Her fortsættes med almindelig lydighedstræning, samt mere fokus på bla. rundering, frit søg og apportering. Her kan du vælge at træne målrettet mod at gå til konkurrence og kvalificere dig til at rykke op i næste klasse, men det er ikke et krav at man skal stille til konkurrence. I DcH-programmet arbejder du med hundens evne til at søge efter både spor, tabte genstande og forsvundne personer. Disse øvelser foregår som regel i naturområder og på marker, hvor du har god brug for din hunds medfødte evner. Ved siden af disse øvelser er derudfordrende og spændende lydighedsøvelser, som er med til at give et godt samarbejde med din hund.


B-konkurrencehold:

For hundeførere, der har opnået oprykning til B-klassen, og som vil træne målrettet mod at deltage i konkurrencer i B-klassen i DcH´s lydighedsprogram

B-A-konkurrencehold:

For hundeførere, der har opnået oprykning til B- eller A-klassen, og som vil træne målrettet mod at deltage i konkurrencer i henholdsvis B- eller A-klassen i Dch´s lydighedsprogram

Rally-lydighedstræning:

 

Rally-lydighed er et sjovt alternativ til den almindelige lydighedstræning. Rally er en bane med opgaver som hund og fører skal gennemføre, mens de samarbejder. På banen står 10-20 skilte med oplysninger om hvilke øvelser, der skal udføres. Der stilles ikke lige så store krav til perfektion som i alm. lydighed og man må tale til sin hund alt det man vil - dog bliver der fratrukket points hvis man taler grimt til hunden. Der er flere klasser og hold efter hvilket niveau man er på.


IPG:

IGP (Internationale Gebrauchshund Pruefung) består af 3 grupper. Spor, lydighed og forsvarsarbejde. Spor og lydighedsarbejdet ligner meget DcHs program. Forsvarsarbejdet er der, hvor den største forskel fra DcH-programmet viser sig. Her skal hunden efter en rundering bevogte og give hals af en figurant. Den skal kunne stoppe en flygtende figurant ved et fast bid i et beskyttelsesærme. For at gå til IGP kræves der et forholdsvis højt lydighedsniveau. Programmet er fastlagt internationalt og der afholdes blandt andet VM i disse discipliner. Inden man kan komme til en IGP-prøve, skal man bestå en færdselsprøve.


Nose Work:

Nose Work er for alle hunde! Sporten går ud på at hunden skal søge efter specielle dufte i forskellige miljøer. Sporten kræver hverken avanceret eller dyr udrustning, men bygger på hundens medfødte instinkt, nemlig at anvende sin lugtesans. Det giver hunden både mental og fysisk stimulering og er en sjov aktivering for både hund og fører.


Familiehunden: (Pt. ikke tilgængelig)

Øvelser og leg der motiverer hunden, øger samarbejd mellem hund og hundefører og gør hunden træt på den gode måde. Til hundeførere der ønsker at træne forskellige ting med dere hund, uden at målet er at træne frem mod konkurrencer. Vi arbejder med mange af øvelserne fra DcH programmet - men ikke nødvendigvis som de er beskrevet i konkurrenceprogrammet. Fælles opvarming med lineføring og andre små øvelser - så hundene lærer at få et afslappet forhold til andre hunde. For hunde over 8 mnd.    

 

 

 

Nyheder

Sponsorer